Въздушната маса над Балканите през следващите четири дни постепенно ще се

...
Въздушната маса над Балканите през следващите четири дни постепенно ще се
Коментари Харесай

Синоптиците ни шашнаха, какво се задава до дни

Въздушната маса над Балканите през идващите четири дни постепенно ще се стабилизира и постепенно ще се затопля, демонстрира седмичната прогноза на Meteo Balkans. По-чувствително покачване на температурите чакаме към вторник и сряда, когато полуостровът последователно ще бъде обзет от транспорт на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка, само че и атмосферата след обяд ще се дестабилизира.

Времето във вторник и сряда
-->
През идващите два дни времето ще се задържи съвсем без основна смяна. Ще бъде най-вече слънчево и топло. Очакваните оптимални температури ще се повишават и ще са между  27° и 32°. Временни увлечения на облачността чакаме в сряда, само че без превалявания.

Времето в четвъртък и през първия образователен ден

Разваляне на времето чакаме от четвъртък. До обяд ще е най-вече слънчево и даже горещо. Очакваните оптимални температури ще са сред 28-33°С.  В следобедните часове на доста места над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, чакат се превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

В петък времето ще е най-вече облачно и с превалявания от дъжд, като на доста места, ще са съпроводени и от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Централна и Източна България. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще стартира да нахлува студен въздух. Температурите ще се намалят и предстоящите оптимални ще са сред 24-27°С. По-високи ще се задържат над Източна България - до 28-30°С.

Времето през уикенда

В събота ще се задържи съвсем без смяна, като на доста места над Централна България ще превали дъжд, съпроводен и от гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Температурите ще се намалят и ще са сред 22-25°С. Ще духа сдържан източен вятър. В неделя преваляванията у нас ще спрат, само че ще се задържи хладно. Очакваме и повече слънчеви часове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР